Suport terapèutic i programes d’acompanyament

amb Ricard Díaz

Les persones ens podem sentir desmoralitzades per la pèrdua de l’autoestima, l’acumulació de sentiments d’incompetència, desvaliment o desesperança. Ens sentim minvats per afrontar el nostre dia a dia.


Com et puc ajudar?

La psicoteràpia és un procés de comunicació entre el terapeuta i la persona a la que es vol ajudar per treballar conductes, actituds, pensaments o estils de vida. A través de la sintonia i les sinergies entre totes dues, es fomenta un espai de salut en el que ser i estar són els dos pilars de la teràpia.

Aquest camí que iniciem junts permet aconseguir canvis que afavoreixen el benestar del pacient: proporciona ordre en el caos (facilitant la comprensió d’idees i accions que havien estat confoses), condueix a un cert nivell d’alleujament (al capacitar a la persona per afrontar ansietats i tensions que havien estat evitades), i obre noves oportunitats per aprendre altres maneres de pensar, sentir i actuar.

En definitiva, facilita que la sensació de malestar vagi progressivament deixant pas a la de domini i gestió personal.

En l’actualitat desenvolupo la meva aportació professional en diferents àrees de formació de la psicoteràpia i la teràpia en tots els seus instruments:

Consulta individual o grupal:

  • Orientació, ajuda, suport terapèutic i respostes de salut per a la capacitació personal per qui passa per una situació de crisi.
  • Acompanyament i ajuda en l’elaboració de dols per mort d’un ésser estimat o bé pèrdues de situacions i/o objectes.
  • Suport i acompanyament terapèutic a persones cuidadores de familiars malalts i que els genera qualsevol tipus de conflicte personal o bé necessiten orientació en el procés de cura de persones que han perdut la salut.
  • Assessorament continuat a professionals de les Ciències de la Salut en el disseny, elaboració, metodologia i tutoria sobre programes i/o projectes específics.

Formació per a la vida:

He creat la marca Prosperitas i des d’aquí realitzo cursos dirigits a la promoció de la salut i a estimular canvis en els estils de vida, proporcionant coneixements i recursos terapèutics de gran valor i eficàcia per a traspassar qualsevol prova de vida que origini crisi o conflicte personal.

Programes d’ajuda institucional

En el desenvolupament de programes d’ajuda institucional aporto Programes d’humanització per a empreses. Aquests es basen en la participació directa i indirecta, en l’assessorament i consultoria continuada als equips directius d’organitzacions, institucions i/o empreses.

També són programes per crear diferents línies de suport i seguiment dels equips humans i per formar a les persones en el desenvolupament i participació de la missió de la institució segons uns valors i principis bàsics.

Les sessions terapèutiques de formació i programes d’empreses poder ser:

  • Presencials
  • En línia

La meva entrega i la meva actitud de voluntariat ha comportat que adquirís un compromís real i veritable amb les persones que ho necessiten.

Idiomes: català i castellà

________________________________________________________________

FORMAT DE LA CONSULTA

Les consultes tenen una durada d’1 hora i les intervencions amb empreses o grups són variables segons les seves necessitats, però majoritàriament són de 2 hores per activitat.

Actualment estic dedicant una aportació voluntària d’un 25% del total de la meva activitat, tan en consultes individuals, grupals o fins i tot en empreses i/o organitzacions, sempre i quan la seva activitat sigui sense ànim de lucre.

L’equip que et cuida

Ricard Díaz

Ricard Díaz

Despertar en cadascú de nosaltres els millors resultats per a traspassar situacions adverses.

Demanar una cita

Omple el formulari si vols concertar una cita, necessites més informació o si vols fer-nos arribar alguna consulta.