
Ricard Díaz Mallofré
- Psicoterapeuta clínic
- Llicenciat en Infermeria. BACHELOR OF SCIENCE IN NURSING EUROPEAN UNIVERSITY
- Coach: entrenador de desenvolupament personal
- Consultor Clínic i Assessor Clínic
- Director de programes d’humanització per a empreses
- Fundador de la Asociación Española de Enfermería Clínica
- President de l’Associació Temps. Voluntariat per a l’acompanyament a la mort i al dol
Des de la década de 1990 fins a principis de la del 2000, la meva feina ha estat enfocada en:
La investigació i realització de projectes sobre temes relacionats amb l’àmbit hospitalari, centrats principalment en la infermeria (gestió, perspectives laborals, impacte de las pèrdues i del dol en la població, suport emocional, gestió de la feina).
Les activitats formatives vinculades entre d’altres amb la relació d’ajuda, la mort i els processos de dol, la gestió de l’estrès, la resolució de conflictes, la gestió de les emocions, la psicogenealogia, la interpretació dels somnis, la PNL, la teràpia Gestalt i salut, el lideratge i les tècniques de treball grupal.
Les empreses i sectors d’influència, duent a terme els meus serveis com a gestor-director, docent, mediador, col·laborador coach, assessor clínic, consultor clínic i psicoterapeuta en:
- Hospitals, complexes sanitaris, centros sanitaris (tant del sector públic com del privat)
- Escoles Universitàries
- Ajuntaments, associacions, etc.
L’àmbit internacional amb el projecte PASSVEN d’atenció sanitària a Veneçuela (d’agost a setembre del 2003). Com a consultor vaig realizar un estudi clínic i humanístic per la posada en funcionament de l’Hospital Madre Rafols a la ciutat de Maracaibo.
El mes de gener de 2005 es crea l’empresa DIBRIT S.L., que té com a fonament i objectius generals la formació i la psicoteràpia en totes les vessants clíniques i d’especificitat terapèutica.
El mes de setembre de 2013 soc cofundador de l’Associació Temps dedicada a:
- Oferir suport, ajuda i acompanyament emocional, tant a les persones que es troben en un procés final de vida com a les seves famílies.
- Crear itineraris formatius específics que capacitin al voluntariat per a donar respostes a les necessitats reals de les persones que es preparen per morir.
- Col·laborar amb la comunitat educativa a les escoles públiques, concertades o privades a través del programa “Pedagogia del dol a les escoles”.
En aquesta associació he exercit de president, de formador i voluntari fins el mes de desembre de 2020, data en què es va dissoldre la societat.
Al llarg de la meva trajectòria he impartit cursos en diferents àmbits: sanitari, educació i pedagogia, social, direcció i gestió de projectes i equips humans.
A partir del 2020 creo la marca Prosperitas, que té com a objectiu d’avançar i reafirmar-nos en allò que ens proposem i tenir la capacitat d’avaluar i redirigir el nostre propòsit amb la finalitat d’actualitzar-lo i generar la millor versió de la nostra projecció.
Prosperitas elabora programes d’orientació, assessorament, ajuda i suport a totes aquelles persones que de forma individual o col·lectiva necessiten una millora en les aptituds i actituds amb la finalitat d’aconseguir l’excel·lència personal i professional.
Prosperitas proposa activitats formatives i terapèutiques i grupals que desnvolupin i habilitin els nostres propis processos evolutius. Al mateix temps que fomenta que cadascú tingui la capacitat d’autoconeixement i pugui optimitzar els seus propis recursos per a crear estats de benestar.
Demanar una cita amb Ricard Díaz
Cursos impartits per Ricard Díaz
Cursos impartits durant l’any 2021 que es poden consultar també a www.prosperitas.es
La consciència sobre els processos del morir i la pèrdua. Aprendre a viure. Durada: 80 hores.
En aquest espai ens plantegem donar les eines necessàries per a poder gestionar els processos de dol pels qual passem en molts moments de la nostra vida, d’una forma conscient i sana.
El despertar maduratiu personal. Durada: 40 hores.
Per poder relacionar-nos amb llibertat cap a l’altre és necessari saber compartir els principals valors, que fa que ens sentim estimats i capaços d’avançar en el nostre projecte de vida, sense sentir que estem cometent un acte d’egoisme.
Aprenentatge per a la vida. Durada: 40 hores
Conèixer com ens expressem, com sentim, com ens reconeixem i com ens posicionem a la vida ens ajuda a connectar amb la nostra part interna. Aquesta connexió ens proporciona energia vital per tenir la capacitat de viure la vida amb plenitud i compartir-la amb els altres.
Abordatge sistèmic en situacions inesperades. Durada: 4 hores
La preocupació per la pròpia salut i de la les altres persones en qualsevol context de la nostra vida ens porta a proposar una formació en relació a les noves situacions que vivim: com podem reconèixer que ens passa i com ho gestionem tenint en compte el nostre entorn.
Pedagogia del dol a les escoles: Durada: 6 hores
Proposem una nova mirada a la mort i al dol des d’una una visió holística, alhora que cal integrar les pèrdues com a processos naturals de la vida i que ens aporten una oportunitat per a la maduració personal.
És un programa transversal d’acompanyament al dol a l’escola, dissenyat per ampliar el coneixement sobre la mort, les pèrdues i el dol en entorns socioeducatius. Va dirigit a professors, educadors, orientadors, pedagogs, psicòlegs, administratius i totes les persones que la direcció del centre cregui oportunes.
En aquests moments no hi ha cursos per mostrar